Is this an Adium issue or my Jabber host?

An instant messenger which can connect to AIM, GTalk, Jabber, ICQ, and more.
Thorzdad
Latté
Posts: 61
Joined: Fri May 11, 2007 4:34 pm

Is this an Adium issue or my Jabber host?

Postby Thorzdad » Tue Oct 17, 2017 2:14 pm

For the past two days, we have been experiencing an odd issue using Jabber on Adium. I can see my contact become active, and they can see me. And, we can see each other's statuses change through the day (Available, Away, etc.) But, none of our actual messages get through to each other. I don't see any of their messages show up on my end, and they don't see mine.

FWIW, we use Koderoot for our Jabber server, and it's been relatively stable overall. I've contacted them to let them know of the issue, but I thought I should ask here, too, in case anyone has a clue as to what's going on.

Thanks.

Thorzdad
Latté
Posts: 61
Joined: Fri May 11, 2007 4:34 pm

Re: Is this an Adium issue or my Jabber host?

Postby Thorzdad » Mon Oct 23, 2017 12:43 pm

If it makes any difference, the version of Adium I'm running is 1.6hgr5946.
I haven't gotten a reply from Koderoot yet.

Thorzdad
Latté
Posts: 61
Joined: Fri May 11, 2007 4:34 pm

Re: Is this an Adium issue or my Jabber host?

Postby Thorzdad » Wed Oct 25, 2017 1:51 pm

I finally heard back from Koderoot via their Github page. It turns out, they had made OTR encryption required. But, after I reported the issue I was having, they discovered their implementation of OTR was preventing all MUC messages from going through. So, they've fiddled with things and messaging works again.

User avatar
Robby
Cocoaforge Admin
Posts: 2553
Joined: Mon May 01, 2006 3:00 am
Contact:

Re: Is this an Adium issue or my Jabber host?

Postby Robby » Wed Oct 25, 2017 2:43 pm

Thanks for keeping us posted. =-)


Return to “Adium”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot]